Filem Hantu Bonceng

01:44 0 Comments A+ a-

Meraih kutipan sebanyak RM5 juta dalam tempoh masa lima hari ianya ditayangkan. Nyata filem Hantu Bonceng arahan Ahmad Idham Ahmad Nadzri berjaya mencipta sejarah dengan kutipan tiket terbesar tayangan pada musim perayaan. Teruja dan berterima kasih kepada peminat yang memberi sokongan, Ahmad Idham menjelaskan, kejayaan tersebut adalah hasil kerjasama daripada semua pihak yang terlibat.
 
Sinopsis Filem Hantu Bonceng

Mengisahkan Amran(Johan) seorang budak Delivery yang sering terlibat dengan perlumbaan motor Drag secara haram. Cerita bermula apabila Amran memenangi satu perlumbaan drag haram dan di beri habuan seorang bohsia (Maya). Bohsia itu telah membonceng motor Amran untuk di bawa ke port. Malang tidak berbau apabila motor Amran telah dilanggar lori semasa keluar simpang.

Bohsia itu mati ditempat kejadian dan Amran telah dikejarkan ke hospital. Hidup Amran mula berubah selepas kejadian tersebut. Setiap malam Amran akan dihantui oleh Bohsia itu. Amran tension dan meminta bantuan kawan karibnya Kunyit. Mereka bersama telah berikhtiar dengan pelbagai cara untuk menghapuskan badi Amran itu. Tanpa mereka sedari, mereka mula menjadi baik dan mula menghargai kehidupan mereka dan tidak lagi terjebat dengan aktiviti yang tidak sihat itu.

download source: encik nakal, murai