Makanan Pembakar Lemak Bantu Kuruskan Badan

08:53 2 Comments A+ a-

Korang nak tahu tak, dengan pengambilan makanan yang membakar lemak, Ia dapat membantu kita untuk mengurangkan berat badan. So, bolehlah kita jadi kurus lepas ni ek... :) Antara makanan yang membantu untuk pembakaran lemak ialah..

Bawang putih/merah 
Bawang mengandungi antibakteria dan mineral seperti sulfur yang membantu untuk membakar lemak. Selain daripada itu, makanan ini juga berfungsi untuk melancarkan lagi sistem penghadaman dan juga meningkatkan metabolisme tubuh seseorang.
Tomato
Makanan ini mengandungi vitamin A, B6, C dan K yang sangat baik untuk membakar lemak. Selain daripada itu, kandungan kalori yang rendah juga menyebabkan tomata sering menjadi makanan pilihan untuk pengamal diet.

Putih telur
Siapa kata makan telur tak bagus? Putih telur adalah merupakan makanan yang menjadi sumber protein paling baik. Protein yang ada di dalam putih telur membantu untuk proses membakar lemak. Tetapi cuba elakkan atau kurangkan daripada memakan kuning telur kerana ia mengandungi kandungan kolesterol yang agak tinggi.

Lada
Mungkin makanan ini akan menghangatkan lagi kehidupan anda. Tetapi kandungan vitamin A, C, serat, kalsium dan fosforus dapat membantu untuk meningkatkan lagi metabolime badan dan secara tidak langsung ia akan turut membakar lemak.

 Anggur
Salah satu makanan yang membantu untuk membakar lemak anda adalah anggur. Anggur bukan sahaja sumber vitamin C, tetapi ia turut membawa khasiat yang dipanggil pektin. Pektin dapat membantu untuk menurunkan tahap kolesterol seseorang.

Lobak merah
Makanan ini mengandungi karotina yang merupakan sejenis vitamin A untuk membantu melancarkan sistem penghadaman dan membakar sisa lemak.


 Timun
Timun bukan sahaja boleh dijadikan sebagai makanan untuk membakar lemak, tetapi khasiat didalamnya juga turut memberi kebaikan kepada buah pinggang kerana ia dapat membantu untuk membersihkan asid urik.

source: top5reason

2 comments

Write comments
ain dzaya
AUTHOR
11 October 2011 at 11:24 delete

cara laen xde ke...ta ske mam bawang lar...

Reply
avatar
12 October 2011 at 05:10 delete

lada paling ngetop. pheww~ sodappp =D

Reply
avatar