HaruskahKu Tinggalkan Nuffnang Untuk Bersama Adverlets?

07:19 8 Comments A+ a-

Adverlets? Apakah itu? Aku pun tak tau sangat pasal adverlets ni. baru je search kat internet tentang adverlets. Menurut blog hafizAdverlets merupakan salah satu syarikat pengiklanan sama seperti Nuffnang, di mana anda akan meletakkan banner/iklan mereka di blog anda.Syarikat Advertlets merupakan pencabar utama kepada Nuffnang, jadi sekiranya anda meletakkan iklan Adverlets di blog yang mempunyai iklan Nuffnang, status 'gliterati' Nuffnang anda akan hilang dengan serta merta. 

Erk, hilang status glitterati nuffnang? Aku dah dua tahun dengan nuffnang dengan status glitterati. Dalam tempoh dua tahun tu jugak, aku baru dapat 2 BE. Dan di bawah ini adalah BE aku yang ke dua. Dah lama dah dapat, cuma aku baru cash out. Alhamdulillah, boleh la buat tambah untuk aku beli component elektronik final projek aku nanti. Sem akhir ni banyak duit dok keluar. Mujurlah, bisnes antivirus bersama saudara Azrin Khairi sedikit sebanyak membantu kos perbelanjaan di universiti ini.

Yang sebenar2nya, aku nak bagi tahu, yang aku dah fade up dengan nuffnang. Selepas dapat BE yang terakhir tahun lepas, lepas tu langsung x pernah dapat BE. UV (uniq visitor) aku pun bukan la banyak sangat, tapi tak la teruk sangat. Dalam 500 UV. Not bad what? Ada jugak mintak pendapat dari blogger yana elyana. Dia kata boleh cuba adverlets, sebab adverlets akan bayar berdasarkan page view.

Tapi sebenarnya ada pro dan kontra antara nuffnang dan adverlets. Nuffnang kedekut, tapi bila duit dalam akaun dah cukup limit senang nak cash out. Berbeza dengan adverlet, tak kedekut, tapi bila duit dah cukup limit, payah gila nak dicashout. Kira diorang ni mengamalkan konsep hutang la. 

Ada x blogger-blogger di luar sana yang ada pengalaman dengan adverlets? Kalau ada, mintak lah tolong bagi pendapat kat saya, sebab saya sangat-sangat membutuhkan pendapat anda. (camner boleh terkeluar bahasa indon  ni)

8 comments

Write comments
Ct R Miena
AUTHOR
15 April 2012 at 19:01 delete

ermmm.... camtu plak ek?? heheheh sabar jer aaa... so far masih dgn nuffnang. lum pernah dapat apa pun.. tapi saja suka2 kan.. so, no heart feeling...

Reply
avatar
Norfadli
AUTHOR
15 April 2012 at 20:28 delete

cuba cari international advertiser 'gliterrati' takkan hilang..inilah dugaan hidup blogger biasa..not celebrity blogger...kena la terima hakikat..

member nuffnang pun dah banyak so kena fight skit..teruskan usaha jangan mudah putus asa yg penting istiqamah walaupun sedikit..kalo lama ² jadi bukit punya.

Reply
avatar
15 April 2012 at 21:05 delete

apa la nuffnang ni. Takkan sebab itu nak tarik status gliterati tu. Nampak sangat tak professional! Saya pun rasa nuffnang ni kind of not benefiting me anymore. My status still non-gliterati even though last week i generated 49 visits. But I will wait another 2 months to see this matter. pas tu, chow je lah kalau takder improvement.

Reply
avatar
15 April 2012 at 21:58 delete

YM pun dah fedup ngan Nuff.Baru 2-3 ari ni, tukar ngan Advertlets. Tapi sblm tukar tuh, YM google dulu la review org.most of them, kata OK.Even Ben ashaari yg pames tu pun guna advert gak.So, try jelah. Better org hutang, drpd kedekut nk bg BE!ekekeke.

Reply
avatar
azri johan
AUTHOR
16 April 2012 at 01:31 delete

cuba try innity pulak..

Reply
avatar
Redlomo
AUTHOR
16 April 2012 at 05:06 delete

adverlet lebih masuk daripada nuffnang ... kata org la... www.redlomo.com :)

Reply
avatar
hazanis
AUTHOR
1 August 2012 at 01:38 delete

em xpernah pun dpt BE..:(

Reply
avatar
beckhrooy
AUTHOR
18 October 2012 at 05:13 delete

boleh cuba cari pengiklanan lain

Reply
avatar