Fida Aishah Ucap Salam Perpisahan

22:00 31 Comments A+ a-

Fida Aishah Ucap Salam Perpisahan. Itulah yang bermain difikiranku selepas membaca posting terbaru dari Fida Aishah di blog kontroversi  miliknya, adifstory.blogspot.com. Actually, sebelum ni aku tak pernah tahu siapa Fida Aishah ni, sehinggalah ade kawan sekuliyyah aku (si shahir) yang tanye aku, "Kau kenal tak Fida Aishah, blogger kontroversi tu?" Terkejut aku dengar pertanyaan kawan aku tu. Ape lagi, aku terus 
google search cari siapa Fida Aishah. Rupa-rupanya dah ramai blogger tulis cerita pasal Fida Aishah ni. Diorang kata Fida Aishah ni menyamar la, penipu la. Entah betul ntah tidak tuduhan diorang ni aku tak pasti la.

Tapi ape yang aku suka dengan blog Fida Aishah ni, penulisan dia begitu puitis dan menyentuh jiwa. Ternyata, Fida Aishah bukan calang-calang orang. Dia seorang yang berbakat besar dalam bidang penulisan. Adakah kita sanggup kehilangan permata seperti ini dalam dunia blogger di negara ini. Aku bukan nak sokong mana-mana pihak dalam hal ni, tapi aku rasa sebagai blogger, kita semua ada etika. Mungkin Fida Aishah ada melakukan kesalahan, tetapi bukan kah ada cara lain yang berhikmah untuk menegurnya(entah betul dia bersalah entah tidak). Adakah dengan menulis tentang keburukan Fida Aishah di blog-blog korang dapat menyelesaikan masalah?

Hari ini, mungkin kita akan kehilangan seorang permata. Mungkin juga Fida Aishah adalah jelmaan Pendeta Zaaba yang muncul di dunia serba canggih. Berkarya melalui blognya yang penuh kontroversi. Fida Aishah, pergilah kamu mencari ketenangan. Selepas kamu menjumpai ketenangan itu, tuliskanlah kata-kata indah di blog kamu.  Aku akan menunggu. Kerana aku ingin mengenali siapa kamu yang sebenarnya.

31 comments

Write comments
yuyu
AUTHOR
30 October 2010 at 23:55 delete

aku pun bace jugak blog dia..
apa blogger lain cakap macam betul jer kat fida nih..jadi rasa percaya kepada dia berkurang.terasa macam kita yg membaca ditipu..
tp tu pendapat masing2 la..hehe

Reply
avatar
kimchisu
AUTHOR
31 October 2010 at 00:39 delete

baru je terbc blog die td..emm tp pe citer yg x baek sal die tu??

Reply
avatar
Siti
AUTHOR
31 October 2010 at 01:21 delete

hmm.. tak paham gak nih.. fida aishah tu buat kontroversi ape? tak penah dengar pun..

Reply
avatar
31 October 2010 at 05:15 delete

@yuyu mungkin itu kesilapan dia, tapi x patut blogger2 lain hukum dia camtu. mungkin ada cara lain yg lebih bagus utk hukum dia. Dia ada bakat yg besar dalam penulisan.
@kimchisu Konspirasi Fida Aishah, dia menyamar dan menggunakan gambar org lain dalam blognya. Sejauh mana kebenarannya aku x pasti
@Dewi Batrishyamungkin juga gimik. Tapi i don't think so la Dewi.
@Sitisame macam jawapan pada kimchisu

Reply
avatar
humbleyat
AUTHOR
31 October 2010 at 05:39 delete

first time jugak dengar pasal fida aisyah..singgah kat blog die jap td..memang bez bahasa-bahasanya..syg juga die tak terus berkarya kan...

Reply
avatar
jackieKOH
AUTHOR
31 October 2010 at 07:58 delete

aaah..aku pun x pernah dgar ttg fida ne..tapi bloger2 lain byk da mention ttg dya baru2 ne..haha

Entri Terbaru: Aku, Exam dan Akhir Sem

Reply
avatar
Radin87
AUTHOR
31 October 2010 at 08:30 delete

Ku renung dan ku baca sudah. Tiada lain di benakku ini melainkan semua karyanya sangat puitis. Amat lain dari yang lain pastinya.

Adakah jatuhnya kerana dengkian orang ataupun jatuhnya kerana salah pendirian? Tiada lain kecuali diamlah sebaiknya. Kerana, walau ia ibarat permata di balik sinaran kaca...

Hanya dia yang boleh menebus segala kesalahanya..

Reply
avatar
31 October 2010 at 08:44 delete

betul3. suke cara penulisan fida. ada bakat besar. sayang kalau hilang macam tu je~

Reply
avatar
amirah
AUTHOR
31 October 2010 at 08:55 delete

penah masuk blog dia skali.kenal sbb dia awek ariffshah.

Reply
avatar
alexa yussida
AUTHOR
31 October 2010 at 11:53 delete

dulu minat sangat bace..hari2 marathon entri die sbb maklum la die post bnyk2 sehari...manela den sempat nk bace sume:p

tp skan bace juge kdg2 tapi perasaan tu lain..rasa tertipu tu masih ade..
:(

Reply
avatar
Nur Misnan
AUTHOR
31 October 2010 at 23:22 delete

salam.. gfren ariff tuh.. huhuhuhu

Reply
avatar
FareedSairi
AUTHOR
1 November 2010 at 00:14 delete

hmmm...den baru 1st time dgr pasal die ni..

Reply
avatar
Jey Yusuff
AUTHOR
1 November 2010 at 04:10 delete

awal tahun dulu pon ada kes mcm ni jgk. Kalau dah pandai menulis.. salurkan bakat pada medium yg betul...

tq jengah blog jai... follow ur blog

Reply
avatar
1 November 2010 at 07:07 delete

@humbleyat mybe a big Loss
@jackieKOHmmg, name die tibe2 naik sebab konspirasi (mybe)
@Radin87pergh, radin. sekali aku bace komen ko da mcm A. samad Said da
@.Nurul Fateha.agree
@amirah best kan penulisan die..
@hasrul hassanno comment
@alexa yussidaNo man Perfect
@Nur MisnanWslm.. sayer ceriter pasal fida Aishah, bukan balak die.. OK!!
@FareedSairiactually sy pn x tau kewujudan blog die sblm ni..
@Jey Yusuffmungkin tersilap langkah..

Reply
avatar
1 November 2010 at 23:51 delete

salu gak bace entry2 die...tp xkenal sgt siape die...adehhhh
ntahlah bermacam2 ragam...yg buruk dtg dr kita..yang baik tu sume dr Allah :) setiap kesilapan boleh diperbaiki

Reply
avatar
YOUsoF
AUTHOR
2 November 2010 at 02:24 delete

Penah terbaca kat blog kawan.. Betul la kot pasal dia.

Orang lebih nampak identiti palsu dia daripada bakat dia tu.

Tapi kesian gak pade yang rase tertipu ngan dia..

*Same² la kita belajar dari kesilapan sendiri..

Reply
avatar
3 November 2010 at 09:20 delete

hahaha..nice entry..everybody make mistakes..but then,,admit mistakes tu..adalah satu langkah bijak..
tp kalu yg diadmit sumpah demi tuhan segala tu tipu lg..camne??
wanna know her??opps..HIS LA rafhan..

my fwen's brother keje kat nuff..bro die da cek dah sapa owner adifstory nih..hahahahaha..HE IS...:P

Reply
avatar
3 November 2010 at 10:16 delete

@Nurulbadiah LaiHe is or she is, is doesn't a matter cik Nurul. Sy belum jatuh cinta lg pn dgn die, huhu.. Tapi, die ade bakat besar.. (jika karya itu adalah kepunyaan die) Tapi, semua org ade pndapat masing2 kan. Tetapi adakah perlu pendapat jika pendapat itu membunuh karya anak seni yang sedang mula diminati. Mungkin kita membenci etika. Tetapi x perlu membenci karya agung.

Reply
avatar
3 November 2010 at 18:05 delete

rafhan: iye karya itu mmg adalah agung..sesuatu karya itu indah..tetapi keindahan tidak mengizinkan penipuan..
die dah menipu..so die mengaku penipuan die..
die menggambarkan die anak baik..mmg itu nama die..mmg itu kisah die sebenarnya,,tp sebenarnya die adalah lelaki?so indahkah lagi karya itu?

bersumpah dengan nama tuhan..lillahitaala semua?tp perkara yg disumpah itu masih lagi menipu?agungkah karya itu?

ni just pndangan nurul..nurul sgt tidak suke orang yg bersumpah dengan nama tuhan SETELAH PENIPUAN didedahkan..tetapi sumpah itu..masih lagi tidak benar??

Reply
avatar
3 November 2010 at 23:32 delete

Mungkin sudah menjadi adat & tradisi sejak zaman berzaman untuk kita lebih selesa mencemuh daripada mendoakan hati-hati yang kelam dan kita menikmati detik kemuliaan dengan penuh angkuh. Tanpa kita sedari, hati yang kelam menjadi tenggelam dan hati yang dianggap mulia menjadi riak &takbur. Ku coretkan pesanan ini untuk diriku & saudara-saudaraku yang dikasihi. Tiada niat lainnya melainkan berpesan-pesan pada kebenaran.... Wallahualam..

Reply
avatar
N@SIQUE
AUTHOR
4 November 2010 at 05:49 delete

xpernah plak pi blog dia~~ketinggalan zaman betui aku nie~~hehehe


LAGU TEMA BLOG AKU

Reply
avatar
Anitadahahs
AUTHOR
4 November 2010 at 08:37 delete

ouh. baru lah ku tahu sikit2 apa kotrobesi yg die dah buat.hurm..

Reply
avatar
sarah honey
AUTHOR
4 November 2010 at 19:57 delete

sy pown baca blog dia.tp as a silent reader jela..blog dia mmg menyentuh hati wlpon crtain part trutama yg sajak2 tu tak bape nak paham.tapi dia mmg bagus la saya rasa

Reply
avatar
missSenget
AUTHOR
4 November 2010 at 22:24 delete

oo..ni ke konspirasi2 yg hangat tu...

Reply
avatar
5 November 2010 at 20:41 delete

hihihihi lelaki ke?kacak x..hehe...

Reply
avatar
6 November 2010 at 06:08 delete

rafhan...kak fida dah bukak balik kan blog die..hehe..suke-suke..ops..asalnye dtg nk jerit..tp xjumpe SB lorh.

Reply
avatar
rara :)
AUTHOR
7 November 2010 at 17:31 delete

first time dgr, hehe

Reply
avatar
lalink7
AUTHOR
7 November 2010 at 17:45 delete

dia belum mahu berpisah..bgus la kan?

Reply
avatar
Aisyah AR
AUTHOR
10 November 2010 at 21:44 delete

@RAFHAN ~peace~aku sokong!!!!!!!! paling suka jawapan ni...paling terbaik!!!!!

Reply
avatar