Semak Kadar & Harga Tol PLUS Secara Online

21:31 7 Comments A+ a-

Salam guys. Hari ni saya nak share cara untuk semak kadar semasa harga tol PLUS ( Projek Lebuhraya Utara Selatan). Langkah pertama, klik gambar di bawah untuk ke PLUS Calculator Tool.

HARGA TOL
Anda perlu mengisi, lokasi entrance dan exit. Kemudian masukkan jenis kenderaan anda, samada kelas 1,2,3,4 atau 5. Untuk mengetahui kenderaan anda jenis kelas kenderaan anda, boleh rujuk gambar di bawah ni.



Jadual Jenis Kenderaan Mengikut Kelas

Selepas semua maklumat dimasukkan, klik button "get result". Sebagai contoh, paparan seperti di atas akan tertera. Kadar tol plus kenderaan kelas 1 dari Kota Damansara ke Gurun adalah sebanyak RM49.20. Jarak perjalanan adalah 360.5KM.

Diharapkan info yang saya share ini dapat membantu pengguna PLUS untuk merancang perjalanan dan wang untuk membayar tol. Semoga selamat sampai ke destinasi yang dituju. Sekian, MAJULAH TOL UNTUK NEGARA.

7 comments

Write comments
MwRose
AUTHOR
12 December 2012 at 16:49 delete

wahh..bagus la...sgt membantu...TQ atas info nie...terbaekk lah!!

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
3 July 2013 at 19:34 delete

TQ... :)

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
10 September 2013 at 17:48 delete

yup sangat membantu.. jenuh da cari kat google macam mane nk tau harga tol.. sbb org lain yg lalu tp kita yg nk claim.. finally jumpe gak! :) tq

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
4 November 2013 at 21:20 delete

Terbaikkkk

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
13 August 2014 at 22:32 delete

knp tak booleh bukak pon??

Reply
avatar
Koleksiminda
AUTHOR
11 October 2014 at 02:07 delete

SANGAT MEMBANTU.

http://koleksiminda.com

Reply
avatar