Cara Keluarkan Air Mani Lelaki di Hospital

17:30 17 Comments A+ a-


prosedur ujian air mani, air mani perempuan, air mani lelaki, biji kelentit, sapu air mani, buah dada, pancut muka isteri, prosedur pengambilan air mani, beromen dengan isteri, gambar payudara, batang panjang


"Cikgu, macamana cara nak keluarkan air mani lelaki? tanya seorang kawan perempuan ku kepada cikgu biologi ku "

Sampai ke hari ini, pertanyaan itu masih segar dalam ingatan aku, walaupun peristiwa tu dah berlaku 10 tahun yang lepas sewaktu aku di tingkatan 5 (biaserla, benda-benda lucah ni memang senang ingat). Sebenarnya, pada hari itu terdapat satu topik yang dibincangkan di dalam kelas biologi  iaitu "Permanian Beradas"

Cikgu biologi aku ni perempuan sebenarnya. Pada waktu tu dia ada la terangkan cara yang digunakan unuk mengatasi masalah kemandulan. Salah satu cara adalah permanian beradas. Menurut cikgu, permanian beradas merupakan kaedah dimana benih lelaki (sperma) dan benih perempuan (ovum) di ambil dan diletakkan di dalam satu tempat khas untuk disenyawakan. Lepas je penerangan tu, bermulalah satu sesi soal jawab yang sampai sekarang aku rasa x terjawab oleh cikgu aku tu..

Pelajar Perempuan : Cikgu, Sperma tu ada kat mana?
Cikgu Biologi: Ada dalam air mani
Pelajar Perempuan : Macamana nak ambil sperma?
Cikgu Biologi: Ambil dalam air mani
Pelajar perempuan : Macamana cara nak keluarkan air mani  lelaki? 
Cikgu Biologi : (Tersengeh  seketika sambil memandang pelajar lelaki). Hah, cuba tanya kat student lelaki, diorang mesti pernah buat.

Terus gamat satu kelas lepas cikgu aku jawab macam tu. Ada kawan-kawan lelaki aku yang berbisik sesama sendiri kata "melancap-melancap". Ergh, aku pun konpius jugak waktu tu, maklumlah umur baru setahun jagung waktu tu. Cikgu biologi aku pun satu, jawab soalan student x sampai habis. Kan sampai ke tua anak murid jadi konpius.

Baru-baru ini, aku ada baca satu artikel di internet tentang Analisa Air Mani atau Seminal Analysis (SA) yang ditulis oleh Dr. Adilah Ahmat dari Hospital Pantai Kuala Lumpur. (SA) adalah ujian yang dilakukan kepada pasangan yang mengalami masalah kemandulan. Beliau menerangkan doktor tidak akan melakukan sebarang sentuhan fizikal untuk mengeluarkan air mani lelaki, sebaliknya pesakit akan diminta mengeluarkan air maninya sendiri melalui kaedah masturbasi/melancap. Untuk yang tak biasa melakukan masturbasi, boleh dilakukan dengan bantuan pasangan/isteri melalui kaedah hubungan seks (tapi cara ni agak mahal sebab kena guna kondom khas). So, korang tak payah nak perasan yang akan ada nurse tolong korang keluarkan air mani yer !!!  Untuk lebih detail, korang boleh pergi ke blog Dr Adilah Ahmat.

Fuh, barulah terungkai segala persoalan selama ni. Pelik jugak bila fikir, bagaimana prosedur sampel air mani lelaki diambil untuk ujian di hospital atau klinik. Hurm, btw pendidikan seks di sekolah ni ada pro dan kontranya. Apa yang lebih penting jangan jadikan pendidikan seks sebagai rujukan untuk melakukan hubungan seks luar nikah tanpa termengandung, tetapi jadikan pendidikan seks untuk mendidik tentang bahayanya seks di luar nikah. Ok.. Selamat beramal...

17 comments

Write comments
izfanora
AUTHOR
1 January 2013 at 15:51 delete

soalan sama yang kami pernah tanya dalam kelas bio dulu.. hahaha..

lg 1, kami tanya, macammana sperma boleh masuk dlm rahim pulak cikgu? hahaha.. gittew.. :P

Reply
avatar
1 January 2013 at 19:48 delete

Cikgu sekolah dulu tak mau cerita,malu sangat.Dah tua-tua baru tau,itupun kena explore sdri,haha!

Reply
avatar
amirah
AUTHOR
2 January 2013 at 03:02 delete

pernah baca juga.mmg kaedahnya adalah dengan mengeluarkan air mani sendiri atau bersama pasangan.

Reply
avatar
Poi Blogger
AUTHOR
2 January 2013 at 04:00 delete

haha,, nice info,,, ^^

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
19 January 2013 at 11:06 delete

Emm.... Susah ke ?

Reply
avatar
Miss Hana
AUTHOR
8 March 2013 at 03:53 delete

Tadi bru study agme psl puasa, so. Cikgu ckp bdk laki selalubuat nk btlkan puase

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
18 March 2013 at 06:01 delete

Ala dorg cakap je dorg x tlg keluarkan wal hal ade jga Doc yg tlg keluarkan cuma bukan semua Doc..mungkin Doc yg gatal je la..aku penah alami sendiri aku tau la..Doc melayu dan bertudung lak tu..ape pn,mmg best cara Doc tu wat kat aku.. :)

Reply
avatar
22 March 2013 at 15:01 delete

Hahaha..! Ada2 saja kau ni, ada pulak doc yang mau tolong, bertudung lagi tu, mesti kau minta ulang kan.?

Reply
avatar
aizat
AUTHOR
11 June 2013 at 23:16 delete

Klinik mana bro?...

Reply
avatar
hani
AUTHOR
24 July 2013 at 20:06 delete

mmg kawan saya nurse selalu lancapkan pesakit test air mani

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
8 December 2013 at 10:38 delete

melancap tak menyusahkan awek...huhu

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
8 December 2013 at 10:39 delete

Nak cari awek...

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
12 January 2014 at 23:41 delete

Aku pn prnh,dc yg gatal lncap smbil aku tdo,sdar2 hbs tilam bsh.

Reply
avatar
16 March 2014 at 14:51 delete

Yeke hani..btol x mcm too..haha

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
29 April 2014 at 09:22 delete

Xde maruah

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
3 December 2014 at 05:18 delete

Ramai yg tipu ni..ada ker doc tolong lancapkan..

Reply
avatar