Pakar Pemasangan Tenaga Solar (Solar Energy)

04:49 0 Comments A+ a-

Adakah anda berminat untuk memasang Tenaga Solar di rumah anda. Syarikat kami mempunyai kepakaran dalam pendawaian dan pemasangan solar panel. Jika anda berminat, sila hubungi pakar tenaga solar anda;
En. MOHAMAD  (Bsc in Electrical Power)
Project Development Engineer
Solar Power System 
No 61, Jalan. PUJ 
Bandar Putra Permai,
43300 Seri kembangan,
Selangor
engineers.sps@gmail.com Lokasi; Shah Alam, Subang, Petaling Jaya, Kuala Lumpur

Kami juga mempelawa, kontraktor-kontraktor elektrik yang ingin menggunakan kepakaran kami dalam pendawaian solar energy.

Bagaimana tenaga solar dapat memberikan keuntungan kepada anda?Berdasarkan gambarajah sistem On-Grid Solar System diatas, Pengguna mendapatkan bekalan elektrik melalui sistem grid. Manakala, tenaga solar yang ditukarkan kepada elektrik akan dijual semula kepada grid nasional (TNB). Sistem Solar On-Grid adalah sistem solar yang bersambungan dengan sistem grid nasional.

Sebagai contoh, penggunaan elektrik anda adalah RM 300
Tenaga Solar yang dijual kepada TNB adalah RM 1800


Jadi anda mendapat keuntungan sebanyak RM 1500 pada bulan tersebut. 

Petikan dari MSTAR online:
Pemilik kediaman boleh memperoleh purata RM500 sebulan selama lebih 21 tahun sekiranya mereka memasang sistem panel solar di rumah mereka.
Pulangan pelaburan itu diberikan sekiranya tenaga elektrik yang dihasilkan dijual kepada Tenaga Nasional Berhad (TNB), kata Pihak Berkuasa Pembangunan Tenaga Lestari (Seda).
Pengerusi Seda, Tan Sri Dr Fong Chan Onn berkata, kos untuk memasang panel sumber tenaga hijau itu adalah antara RM10,000 dan RM12,000 per kilowatt.
Insentif RM500 dikira berdasarkan tenaga yang dihasilkan pada sistem empat panal solar kilowatt.
“Halangan utama untuk menggerakkan penglibatan awam secara besar-besaran untuk menggunakan tenaga solar adalah modal.
“Kami setakat ini menerima lebih kurang daripada 1,000 permohonan untuk projek ini,” kata Dr Fong kepada sidang akhbar di sini untuk menggalakkan penggunaan tenaga solar.